45 -55 år

Sundhed & sygdomme

45-55 3

De handlinger, du foretager idag, kan have en effekt på resten af dit liv. Et lidt dramatisk udsagn, men det bærer en sandhed i sig. Vi bestemmer selv til en vis grad, om vi vil have et godt og langt liv. I denne alder er det stadig muligt, at få kroppen til at  være en selvrestituerende organisme.

Pas på, at lidelsen ikke bider sig for hårdt fast Når du dagligt har ondt et sted, er øm ved tryk på led, eller det er begyndt at suse for ørerne, så er det på tide at få gjort noget ved sagen. Det er helt utroligt, hvad kroppen kan reparere, når blot den får den tilstrækkelige hjælp. Men der er naturligvis også en grænse. Når vi har med lidelser at gøre af en kaliber, der er på vej til at blive kronisk, bliver det mere afgørende hvem din samarbejdspartner på helbredet er. Her kræves der behandlingsmæssig erfaring. Fra din side kræver det en evne til at lytte til, hvilke forholdsregler det er vigtigt, at du selv tager. Læs evt. om slidgigt under 55-65 år. Nogle tror, at det er naturligt, at overgangsalderen skal give problemer.

Behandling13Kvinders overgangsalder
En naturlig overgangsalder for kvinder, er en overgangsalder hvor menstruationen stille og roligt ophører med ringe blødning og næsten ingen svedeture. Men der er  mange, der oplever det anderledes - f.eks. i form af manglende overskud og overblik, svede-/hedeture, blødningsforstyrrelser og manglende sexlyst. Sundhedsstyrelsen anbefaler en begrænset brug af hormonregulerende midler pga. risiko for utilsigtede bivirkninger, med mindre generne forringer livskvaliteten væsenligt.

Vores erfaringer viser at, de kvinder fleste får en fredelig overgangsalder ved hjælp af akupunkturbehandlinger, hvor vi giver kroppen mulighed for at få ressourcerne tilbage. Omfanget af behandlinger er individuel og kan oftest fastlægges ved undersøgelsen under første konsultation.

I denne aldersperiode ses bl.a. også knogleskørhed, tinnitus, ledsmerter, mavesyreproblemer, brok i spiserøret, galdesten, struma, stofskiftelidelse og vand i kroppen.

Se desuden sygdomme/symptomer

Psykisk trivsel

45-55 2

Der sker mange ændringer i dit liv - specielt, hvis du er forælder. Børnene er ved at blive store - eller de er måske allerede flyttet hjemmefra. Du er inde i en proces, hvor du skal give slip på dem. Udvise tillid i stedet for at føre kontrol - for at de kan få lov til at udvikle og frigøre sig på en sund måde. Du er mere end halvvejs i livet, så måske reflekterer du meget over, hvad du har nået og ikke nået, og hvad du gerne vil bruge resten af dit liv på.

Måske har du lyst til eller behov for at sadle om i din karriere. At sætte farten lidt ned eller prøve noget andet, inden det bliver for sent. Lifesense bøgerne kan hjælpe dig med at forstå dine børn og give slip på dem på en god og understøttende måde. Bøgerne kan hjælpe dig med at håndtere alle de tanker, der opstår som følge af ændringerne i din livssituation og nye behov, som hører alderen til.

45-55 1

Du får lært:

  • at forstå og acceptere dig selv og andre
  • at blive klogere på dig selv og få en større indsigt i samspillet med andre
  • at tro mere på dig selv
  • at det aldrig er for sent at gøre noget
  • hurtigere at slippe oplevelser, før de vokser sig store

"I kommunikationen med andre og under møder lyttes der nu mere til mit budskab!"

"Skulle jeg virkelig være 54 år, før jeg kunne sidde til en jobsamtale og bare være mig selv!"

"Havde jeg bare lært "Lifesense for alle" tidligere, havde jeg fået meget mere ud af de kurser, jeg tidligere har deltaget i gennem min karriere!"