Jagten på robusthed er et svaghedstegn

RobusthedI de senere år er danske virksomheders efterspørgsel på robuste medarbejdere eksploderet. Det ser vi blandt andet i jobannoncer, og kravet popper op som en ’sandhed’ i vores samtaler. Det sker i takt med, at flere og flere bliver ramt af stress. Og ja, det er både hundedyrt, pokkers ubelejligt og et tab af viden, når folk ikke kan ”tåle mosten” og går ned med stress. 

Underforstået: Træerne vokser ind i himlen, hvis bare vi får nogle medarbejdere, der ikke stiller for mange spørgsmål ved tingene og knokler på som godstog, hvor og når som helst vi ønsker det. 

Men det er misbrug af begrebet robusthed. Og det er både en falliterklæring og et svaghedstegn for den enkelte virksomhed og samfundet som helhed, at vi er nået derud, hvor vi peger fingre af stress-ramte, som nogle særligt sarte sjæle, der nok på forhånd var disponeret for at få stress.

Det er ikke meningen, at vi skal blive syge af at gå på arbejde.

Begrebet robusthed handler der imod om evnen til at komme sig efter og modstå svære tider i livet. Det betyder altså ikke, at man fysisk og psykisk er iklædt panser og plade til at modstå, hvad som helst i form af dårlig ledelse, modsatrettede krav i arbejdet, usundt arbejdsklima, mobning osv. ’Robusthed’ i den form, som nogle ledere efterlyser, tangerer der imod dumhed, mangel på empati og ringe evne til at reflektere over, hvad der foregår omkring en. Og det kan blive endnu dyrere for virksomheden.

Mange stress-ramte kan blive robuste igen, hvis de tager fat på at arbejde med de mønstre (for eksempel forsøget på at være en af de såkaldt ’robuste medarbejdere’), som har ført til stress. Arbejde med at lære sig selv og sine reaktioner at kende og opdage tidlige tegn på, hvornår noget nærmer sig ’for meget’ – og sige til og fra. Det lyder simpelt. Men det er ikke et quick-fix.

Og så kan vi gøre en af to ting: 
Vi kan sætte os ned og vente på, at samfundet ’gør noget’, at virksomhederne lærer, at man ikke skal blive syge af at arbejde, og at alting bliver som i de ’gode gamle dage’. Men, så kan vi komme til at vente længe. Det efterlader os stadig med spørgsmålet: Hvad stiller vi op med os selv og vores stress imens?

Vi kan også hver især arbejde med at opbygge mental robusthed. I form af at styrke vores evne til at komme ovenpå efter svære perioder og vanskelige vilkår i livet. Dem undgår vi ikke. Enhver ændring starter hos os selv. Vi kan opbygge en mental robusthed, der giver os modet til at sige nej til de situationer, arbejds- og livsvilkår, vores egne krav om perfektion, ”uduelige” medarbejdere eller en ”uintelligent leder”, som stresser os.

Hvis du vil læse mere om dilemmaet stress og robusthed, bragte Ugebrevet A4 30. juni 2017 dette tankevækkende interview med psykolog Eva Hertz, stifter af Center for Mental Robusthed: 

”Psykolog advarer: Danskerne dør af dårlig ledelse og for høj arbejdsmoral”