Bog 1 - "DU KAN! Lifesense for alle"


(Uddrag fra bogen "DU KAN! Lifesense for alle")


"Nu er vi nået så vidt, at det er tid at gå i krig med det helt store sorteringsarbejde. Vi skal have styr på begrebet ”ansvar”.

Til det formål finder vi to kommoder frem. På den ene står der ”mit”, på det andet ”dit”. På gulvet foran kommoderne ligger en ordentlig bunke ansvar hulter til bulter. Okay. Det kan virke uoverskueligt, men der er ikke andet at gøre ned at komme i gang. En grovsortering deler ansvaret i to bunker: Hvad er ”dit”, og hvad er ”mit”?
Selv om det nok kan give sved på panden, er den gode nyhed, at du kun behøver at tage dig af den bunke, der ligger på din kommode. Kommoden er din ”ansvarsbærer”. Den er udstyret med tre skuffer. I dem finder du:

handlingen
følelsen
- og tanken.

Men først skal du have sorteret bunken og lagt hver del ned i sin respektive skuffe.
Det kan godt være, at du udskyder det forestående arbejde lidt, ganske som var det den bugnende vasketøjskurv derhjemme.
Vi må i gang, for det snavsede tøj flytter jo ikke sig selv fra vaskemaskine til tørresnor til vasketøjskurv for at ende i dit skab som friske overskuelige beholdninger.
Altså, vi må på den igen, for der er stadig meget, vi mangler at få styr på, før vi kan se og mærke, at vi har sat os selv fri til at leve det liv, som vi fortjener, og som vi ved også ligger og venter på os, dig og mig. Hejs flaget, du kan handle, vi hiver kommodeskufferne ud, klar til at fylde dem med ansvar, klar til at tage frem fra det rigtige sted, når du har brug for det.
Hvilken god fornemmelse er det ikke at kunne stille den tomme vasketøjskurv fra sig efter veludført gerning – alt er på plads og i orden i skuffer og skabe, lige til at gå til. Sådan skulle du også gerne have det, når du har fået lært at sortere din ansvarsbunke.

Lad det komme an på en prøve. Vi lægger ud med et par situationer, som du sikkert enten selv har været ude for, eller har været vidne til:

Du holder i et lyskryds og venter på grønt lys. Radio-....".Du har mulighed for gratis at læse resten af afsnittet fra bogen her. 

Du kan læse mere om bogen eller købe den her.

Bogen kan også købes som e-bog her.